2019-02-27 08:11:37• hírek • Szatmár.ro

Okoz még meglepetéseket az influenzajárvány

Ismét megszaporodott az influenzás megbetegedések száma.

Az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) fertőző betegségek megfigyelésével és ellenőrzésével foglalkozó központja közleményében Szatmár megyére február 4-17. között csökkenő tendenciát jelzett, ami a járvány lefolyását illeti. Január 28-a és február 3-a között tetőzött az influenzások száma 25 megbetegedéssel, ezt követően 19-et, majd 11-et jelentettek a házirovosok a központnak. Ehhez képest az elmúlt héten, 18-a és 24-e között már 24-en estek bele a kellemetlen kórba.

 

A gyermekeket és a felnőtteket hasonló mértékben érintette a fellángolás, az idősek körében, 65 év felett szerencsére csak egy személy kapta el a lázzal járó kórságot.

 

A járványt elkerülni lehetetlen, azonban sokat tehetünk a megelőzésért. Az első és legfontosabb a védőoltás beadatása. Egy kis kellemetlenségért cserébe megkímélhetjünk magunkat és családunkat a hidegrázástól. Legalább ilyen fontos a rendszeres kézmosás legalább hazaérkezéskor, evés előtt és készpénzhasználat után.  Hasznos tipp kisgyermek látogatás alkalmára: mielőtt hozzáérnénk a csemetéhez, kérdezzük meg a szülőket, lehet-e és mossunk kezet, illetve arcot a játék előtt.

 

A felsőlégúti és a tüdőgyulladásos megbetegedések száma az elmúlt hetekben csökkenő tendenciát mutat. A háziorvosoknak egyre kevesebb dolga akad a téli szezon fertőzéseit tekintve.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: